Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Що таке ICP: все про проєкт та криптовалюту

Реклама

Що таке ICP: все про проєкт та криптовалюту

Відстежуючи, як співвідноситься Біткоін до долара, важливо також спостерігати за новими та перспективними проєктами. У криптоіндустрії окреме місце займає Internet Computer (ICP). Якщо оцінити стартап згідно з даними відомого сервісу CoinMarketCap, цей проєкт займає 20 місце за показником ринкової капіталізації.

Що таке Internet Computer?

Це інтернет, призначений для організацій та окремих користувачів, які хочуть взаємодіяти один з одним. Завдяки такому проєкту можна використовувати програми та ПЗ на централізованій веб-платформі, наприклад, Google та Yahoo. Головна відмінність у тому, що ICP – це децентралізована платформа.
Для розробників значно спрощується процес створення та розгортання ПЗ в блокчейні Internet Computer. Як результат – мережа та її програми постійно розвиваються. ICP – це конкурентоспроможний проєкт, який можна порівняти із централізованими веб-платформами. Це стало можливим завдяки високому рівню безпеки, швидкості, незалежності та можливості обробки великих об’ємів даних.
ICP – криптовалюта, яка є основою Internet Computer. Цей нативний токен також можна розглядати як токен управління, який застосовується для стейкінгу та захисту делегованої влади, щоб приймати рішення за допомогою нод у мережі. Internet Computer – масштабована платформа, де можна розробляти програми децентралізованих фінансів.
Internet Computer Coin і проєкт загалом відрізняється від інших блокчейнов тим, що функціонує у своїй незалежності мережі з апаратним забезпеченням, управління зосереджено «в руках» окремих осіб. Завдяки цьому підтримується підвищена безпека та вдається зберігати децентралізацію. На великих криптобіржах можна відстежувати на ICP та Bitcoin курс у режимі реального часу, щоб розуміти поточну ситуацію на ринку.

Що ще важливо знати про крипту ICP?

ICP – монета, яка може використовуватись для сплати комісій, прийняття рішень у мережі, отримання винагороди через стейкінг. Які ще моменти варто вивчити:

  • ICP – джерело «Циклів», які можна отримувати за рахунок спалювання токенів. Це необхідно для того, щоб забезпечити дефляцію токеноміки проєкту та підтримувати курс ICP.
  • Активи можна використовувати для стейкінгу в DAO, який відповідає за управління блокчейном, формуючи нейрони для голосування. Нові ICP можна отримати як винагороду за голосування та постачання вузлів.
  • Засіб заощадження. Для цього необхідно вкластися в децентралізовані продажі, якими управляють сервіси Web3.

Монету ICP також можна застосовувати для торгових операцій на біржах. Волатильність криптовалюти дозволяє заробляти шляхом свінг-трейдингу чи арбітражу

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin