Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

У Вінниці розробили унікальну «Дорожню карту Захисника»: подробиці

Сьогодні, 16 травня, відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Вінницькій міській раді.
На ньому представили розроблену «Дорожню карту Захисника». Це довідник з усією необхідною інформацією та контактами для Захисників, які звільнилися зі служби, повідомляють у ВМР.

У Карті зазначені корисні контакти представників різних департаментів міської ради та інших партнерів із короткою інформацією про те, якими є основні функціональні завдання того чи іншого департаменту, установи чи організації. Це, зокрема, контактні дані Управлінь соціального захисту населення, відділу ветеранської політики та організаційного забезпечення, Пенсійного фонду, центру зайнятості, департаменту освіти, охорони здоров’я та інших.

Директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова доповіла про соціальний супровід сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць.

«Усім сім’ям Захисників і Захисниць надають підтримку задля забезпечення належного морально-психологічного стану, сприяння вирішенню питань матеріально-побутового забезпечення, соціально-побутових проблем. Також продовжуємо проводити анкетування щодо визначення соціальних та психологічних потреб сімей Захисників та Захисниць України та організовувати системні зустрічі з родинами полеглих Оборонців задля інформування про їхні гарантії та пільги», – зазначила Валентина Войткова.

Присутні також зупинилися на питанні створення алгоритму дій ветерана у разі звільнення з військової служби. Це стосується проходження МСЕК, отримання виплат у разі настання інвалідності або відсотка втрати працездатності, встановлення статусів або надання пільг. Пам’ятку учасникам російсько-української війни розробила ГО «Юридична Сотня» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики України, Міністерством у справах ветеранів, Міністерством оборони України та Генерального Штабу Збройних Сил України. Мета документа – забезпечення військовослужбовців базовою інформацією щодо пільг, прав і соціальних гарантій, а також – надання рекомендацій щодо порядку дій в певних ситуаціях.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова розповіла про роботу з надання соціальної підтримки та розширення муніципальних пільг для внутрішньо переміщених осіб у Вінницькій громаді.

«Ми вважаємо внутрішньо переміщених осіб – новими вінничанами. Тому рішенням міської ради включили ВПО, дохід яких не перевищує 2 700 гривень, до переліку тих, хто має право на муніципальну матеріальну допомогу. Її виплачують щоквартально пільговим категоріям громади», – розповіла Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin