Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Ще 240 FPV-дронів, чотири Mavic 3T та чотири тепловізори відправили на східний напрямок

240 FPV-дронів, чотири Mavic 3T та чотири тепловізори було передано від громади трьом військовим частинам прикордонників за участю Вінницького міського голови Сергія Моргунова, заступника міського голови Андрія Очеретного та депутаток міської ради, координаторок Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлани Ярової та Катерини Поджаренко. Допомогу на східний напрямок будуть доставляти їхні побратими.

Військові кажуть, що перевага на полі бою буде у того, хто матиме більше необхідного обладнання.

«Безпілотники дуже потрібні, бо зараз інтенсивність безпілотних війн висока. Вони дуже допомагають боронити українську землю», – розповідає військовослужбовець однієї із частин, що отримала допомогу.

Сергій Моргунов зазначив, що зараз запитів саме на безпілотники є чимало, тому будемо продовжувати інтенсивно працювати у цьому напрямі.

«На сьогодні ми підтримуємо близько 30 військових формувань. Наша команда залишається на зв’язку з військовими. Ми завжди просимо, щоб вони визначили потреби, і давали свої рекомендації, яку саме техніку їм передати. І, звісно ж, чекаємо від них фідбек, як працює та техніка, що ми передавали раніше. Запит прикордонників був саме на FPV та Mavic 3T. Наша головна мета, щоб те обладнання, яке купуємо нашим Захисникам та Захисницям, було для них максимально корисним та допомагало у бою», – додає Сергій Моргунов.

Цьогоріч із бюджету Вінницької громади на пріоритет «безпека та оборона» скеровано близько 1 мільярда гривень. А Вінниця, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin