Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Воїн з вінницької бригади отримав нагороду від Міноборони України: подробиці

Молодшому сержанту Василю Артемчуку вдавалось неодноразово знищувати російських окупантів та витягувати із зони ураження побратимів з пораненням.

Молодший сержант Артемчук, який боронить Україну з 25 лютого 2022 року, отримав медаль Міністерства оборони України «Залізний хрест». Нагороду військовому вручив особисто Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Як розповіли у Вінницькому обласному ТЦК та СП, сержант виконував бойові завдання на території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей.

Боєць проходить службу у 59-й окремій мотопіхотній бригаді ЗС України імені Якова Гандзюка та будує фортифікації на передньому краю нашої оборони.

У січні цього року підрозділ Василя Артемчука виконував фортифікаційне обладнання позицій на Авдіївському напрямку, будучи прикомандированим до однієї з бригад територіальної оборони Збройних Сил України, яка теж виконувала завдання на тому ж напрямку.

«Перебуваючи на передньому краї оборони, молодший сержант Артемчук за допомогою стрілецької зброї знищив двох російських окупантів. Під час чергового щільного мінометного обстрілу, з боку противника, та незважаючи на артилерійські удари, Василь витягнув із зони ураження побратима, який отримав поранення та втратив свідомість», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці січня, також на Авдіївського напрямку, молодший сержант Артемчук виконував фортифікаційне обладнання позицій, коли почався російський обстріл. Під час даного обстрілу Василеві вдалося відбити ворожу спробу захопити свіжовикопані укріплення, внаслідок чого було знищено чотири військовослужбовці рф, а укріплення збережені.

Фото – Вінницький обласний ТЦК та СП

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin