Вінниця
27.04.2024
16.09° C
Вгору

Нафтогаз назвав причину “незрозумілих“ сум у платіжках за газ

Українці часто скаржаться на те, що суми у платіжках за газ не відповідають реальним показникам лічильників. Причому зазвичай вони завищені. У Нафтогазі назвали причину, через яку побутові споживачі змушені виправляти помилки.

У пресслужбі Нафтогазу повідомили, що тема оплати за газ завжди викликає у громадян багато питань:

“Пояснюємо, звідки взялася та сама “сума до оплати” у вашій платіжці!”

Зазначено, що на початковому етапі передаються показання газового лічильника. Вони потрапляють до оператора газорозподільної мережі, а він формує обсяги спожитого блакитного палива та надсилає їх на інформаційну платформу оператора газотранспортної системи України.

Нафтогаз використовує відомості про використаний газ та формує суму до оплати. Пальне продають по 7,96 гривні й цей показник множиться на кількість спожитих кубометрів.

Постачальник щомісяця до 11-го числа готує та надсилає рахунки на друк, після чого доставляють їх українцям поштою. Коли платіжки сформовані, можна ознайомитися з ними безпосередньо через онлайн-сервіси Нафтогазу або партнерів компанії:

  • у чат-ботах GASUA: Telegram – https://t.me/GASUA_bot, Viber – https://chats.viber.com/naftogazpostach;
  • в особистому кабінеті my.gas.ua;
  • у терміналах самообслуговування ПриватБанк, Ощадбанк та EasyPay;
  • відділеннях партнерів Нафтогазу – Ощадбанку, ПУМБ чи Новій пошті.

“В умовах військових дій РФ деякі рахунки можуть доходити не так швидко, як зазвичай. За таких умов ви можете скористатися нашими онлайн-сервісами або ж написати нам”, – наголосили у Нафтогазі.

Причиною неправильних сум у платіжках за газ може стати несвоєчасна передача показань лічильників. Це потрібно робити з 1-го по 5-те число щомісяця. Інакше нарахують середній показник використання ресурсу. Для коригування даних потрібно звертатися до оператора ГРС, після чого редагування зробить постачальник.

Джерело: top.today.ua

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin