Вінниця
27.04.2024
17.29° C
Вгору

Республіка Корея зацікавилась Вінниччиною: що передбачає Меморандум про співпрацю

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів зустріч з представниками інженерно-будівельної компанії SAMBU. Корейську делегацію представляли президент SAMBU E&C Ліі Юнггуен, Хван Бйонгквон, виконавчий директор THE CODI Чоі Хюнюн, президент Taemyung Industrial Чу Юнгмін та виконавчий директор ROZE AI Inc Джін Чангієон.

Із української сторони на зустрічі були присутні заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач, радник голови обласної Ради Дмитро Чаленко, керівниця управління виконавчого апарату Єлизавета Савчук, представники вінницького бізнесу Олег Стукан, Вадим Кричковський, Артем Калініченко та Дарина Костюченко.  

Вітаючи гостей голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що приємно приймати на Вінниччині делегацію Республіки Корея – країни з багатою історією, самобутньою культурою та динамічною економікою.

– Висловлюю щиру подяку Президенту, Уряду та народу Республіки Корея за підтримку України у нашій боротьбі з агресором. Корейське керівництво і народ проявили неймовірну солідарність із Україною. Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави Південна Корея приєдналася до санкцій проти Росії, допомагала Україні гуманітарно та фінансово, – сказав Вячеслав Соколовий. – Ми знаємо, що Республіка Корея також планує виділяти кошти для майбутнього відновлення та відбудови України – нашої інфраструктури, системи освіти, допомагати підприємництву. Ваша системна підтримка – для нас дуже цінна!

Голова обласної Ради підкреслив, що Вінницька область – це потужний регіон України з розвиненою інфраструктурою, кваліфікованими кадрами та сприятливим інвестиційним кліматом.

– Бізнес Вінниччини відкритий до співробітництва. Розвиток промислового виробництва, прагнення до впровадження інновацій та SMART-спеціалізацій відкривають перед нами широкі перспективи для співпраці, – додав Вячеслав Соколовий. – Сьогодні ви вже побували у Сутисках на одному з об’єктів підприємства «Органік-Д», де планується будівництво заводу з виробництва сандвіч-панелей. Сподіваюсь, що це стане початком реалізації багатьох проєктів. Ми зацікавлені  у розвитку співпраці з Республікою Корея у всіх сферах, які представляють спільний інтерес. Вінницька обласна Рада завжди готова до конструктивного діалогу та підтримки взаємовигідних проєктів.

Представники корейської делегації висловили слова підтримки Україні у боротьбі проти російського агресора та запевнили у своїй інвестиційній допомозі в розбудові та відновленні країни.

– Компанія SAMBU заснована в 1948 році, має будівельну ліцензію номер один в Кореї. Ми побудували багато важливих інфраструктурних об’єктів – таких, як швидкісна автомагістраль, дороги, тунелі, порти, мости, швидкісна залізниця, метро, гребля та гідроелектростанція, теплова електростанція, офісна будівля, готель, музей, житлові будинки тощо. Будували в Кореї та за кордоном, зокрема, в Пакистані, Саудівській Аравії, Омані, Непалі, Малайзії, Японії та Болівії, – зазначив президент SAMBU Ліі Юнггуен. – SAMBU прагне розширити свій бізнес в Україні, а також зробити свій внесок у відновлення інфраструктури України.

На зустрічі сторони підписали чотирьохсторонні меморандуми про наміри та співпрацю.

Нагадаємо, що під час візиту представниці виконавчого апарату Вінницької обласної Ради Єлизавети Савчук до Республіки Корея відбулося ознайомлення з корейським досвідом у галузі розвитку міст, SMART-технологій, а також обговорення можливих напрямів співпраці у сфері відбудови та розвитку України, зокрема й Вінницької області. Цей візит став першим та важливим кроком на шляху до зміцнення співпраці між двома країнами та регіонами.

Джерело: vinrada.gov.ua

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin