Вінниця
27.04.2024
17.29° C
Вгору

У холі Вінницької міської ради відкрили виставку творчих робіт «Барвінку»

В експозиції представлені художня вишивка та твори декоративно-ужиткового мистецтва, пише ВМР.

Її розгорнули в межах ювілейних заходів з нагоди 40-річчя від дня створення ансамблю та презентували за підтримки Вінницької міської ради, департаменту культури та департаменту освіти. Виставку можуть переглянути усі охочі.

«Барвінчата» вкладають у власноруч виготовлені мистецькі шедеври, серед яких рушники та вишиті картини, все своє натхнення.

Зазначимо, що вінницький «Барвінок» – це єдиний у світі колектив, який впродовж однієї концертної програми на високому виконавському рівні показує на сцені декілька видів народного мистецтва. Кожен учасник танцювального ансамблю, крім хореографії, навчається ще й співати, вишивати, грати на кількох українських музичних та ударних інструментах.

Директор та художній керівник КЗ «Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва “Барвінок”», Народний артист України Петро Бойко зазначив, що проведення подібних заходів у наш непростий час сприяє зміцненню національної свідомості серед дітей та дорослих.

«У своїх роботах юні “барвінчата” відтворюють давні традиції українського народу, утверджують віру у духовну силу українців, віру в Перемогу», – каже Петро Бойко.

Виставка буде функціонувати для відвідувачів Вінницької міської ради до 1 квітня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin