Вінниця
27.04.2024
16.09° C
Вгору

Друкуватимуть протези на 3D-принтерах: у Бучі відкриють унікальний госпіталь

The Village пише, що у Бучі відкриють госпіталь, де друкуватимуть протези на 3D-принтерах, пише міський голова Анатолій Федорук.

Такий госпіталь відкриють на базі КНП «Центр ментального здоров’я». Тут підсилять центр, що вже існує, додадуть окреме відділення для фізичної реабілітації та розширять можливості клінічних досліджень, пише Федорук.

Досвід роботи із 3D-друком протезів переймуть у лікарень США. Зокрема, для цього відвідали госпіталь у штаті Пенсильванія, що спеціалізується на ортопедичному напрямку. Протези виготовлятимуть згідно із клінічними обстеженнями. «Вони слугуватимуть так само довго, як і звичайні», – пише Федорук.

Принтери госпіталю подарує ГО Ukraine Focus, а спільно із Northwell Health [найбільшим постачальником медичних послуг у штаті Нью-Йорк] створять навчальний центр для медпрацівників.

Загалом в Україні побудують чотири такі госпіталі – відповідно угоду підписали у США, коментує міський голова. Розташування інших трьох визначатиме МОЗ. Госпіталь у Бучі планують збудувати до кінця 2024 року, встановлювати конструкції почнуть восени цього року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin