Вінниця
27.04.2024
12.72° C
Вгору

У США чоловіка під час сну “засмоктала” гігантська воронка – моторошне відео

З’явилися нові деталі щодо трагедії, яка сталася у Флориді, коли під будинком утворилась воронка та затягнула в себе спальню та її власника. Про це повідомляє “Дивогляд” із посиланням на IFLScience.

Ця жахлива подія відбулася у 2013 році, але до сьогодні ні тіло чоловіка, ні рештки будівлі так і не були виявлені. Джефф Буш, 37-річний житель Сеффнера у Флориді, спав у себе вдома, коли під спальнею раптово утворилося провалля глибиною 6 метрів.

Його брат Джеремі та подруга Рейчел розповіли, що почули крики Джеффа у момент трагедії. Вони кинулися до його спальні, лише аби виявити, що її вже немає, а замість неї утворилася величезна діра. Рейчел згадувала, як вони не знайшли ані кімнати, ані Джеффа – все, що було перед їхніми очима, це провалля.

Джеремі спробував врятувати брата, стрибнувши в яму, але заступник шерифа витягнув його назад, оскільки ситуація була надто небезпечною через триваюче обвалення землі.

“Можу заприсягтися, що чув, як брат вигукує моє ім’я, просячи про допомогу”, – розповів він.

Попри зусилля, рятувальникам не вдалося знайти тіло Джеффа у великій воронці, яка також поглинула всі меблі зі спальні. Згодом, через загрозу безпеці, будинок було знесено, а провалля засипано щебенем.

Однак через деякий час провалля знову сформувалося, на щастя, без жертв. Вчені вказують, що Флорида схильна до утворення карстових вирв через велику кількість вапнякових порід, які легко розчиняються під впливом ґрунтових вод, формуючи під землею порожнини. З часом це може призводити до обвалу землі.

Геологічна служба США пояснює, що такі явища часто зустрічаються на карстових територіях, де під дією води можуть розчинятися соляні пласти, гіпс, вапняк та інші карбонатні скелі, утворюючи печери під поверхнею. В результаті, з плином часу, можуть формуватися провалля. Наприклад, у Китаї знаходиться одна з найбільших карстових вирв, шириною близько 537 метрів і глибиною 662 метри.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin