Вінниця
20.05.2024
13.04° C
Вгору

Save Pets of Ukraine розширює програму підтримки притулків для тварин в Україні

Save Pets of Ukraine (SPOU), соціальна ініціатива від Kormotech, оголосила про масштабний перезапуск програми патронажу притулків для тварин по всій Україні. Мета проєкту – перетворити притулки на ефективні центри адопції та посилити їхню спроможність надавати якісні послуги. 

Про це повідомляє Інтернет-журнал “My dog”.

Торік SPOU запустила пілотну програму підтримки 4 притулків, забезпечуючи 70% їхніх потреб у кормі та повністю опікуючись частиною тварин. Тепер ініціатива охоплює вже 16 шелтерів і пропонує розширені програми допомоги для найбільш результативних притулків.

Програма патронажу працюватиме в три етапи. На першому етапі SPOU повністю братиме на себе “харчові” потреби притулків та, за можливості, забезпечуватиме препаратами від паразитів. Другий етап включатиме допомогу з вакцинацією, чіпуванням тварин, а також забезпечення зооприладдям. На третьому етапі патронаж охоплюватиме стерилізацію тварин та ремонтні роботи для підвищення комфортності перебування у притулку.

Окрім матеріальної підтримки, Save Pets of Ukraine розробляє освітні матеріали для працівників притулків, які допоможуть шелтерам стати системними та підвищити якість послуг з фокусом на адопції. Ініціатива проводитиме лекції й воркшопи про роботу з соцмережами, фандрейзинг, співпрацю зі ЗМІ, а також підтримку та соціалізацію тварин.

Такий комплексний підхід має низку переваг: запобігання надмірному перенаповненню притулків, покращення культури ставлення до тварин у суспільстві та ефективніше використання коштів притулків, які зазвичай залежать від благодійних внесків.

SPOU також посилює партнерство з Patron Pet Center – національним центром адопції, який стане ментором для патронажних притулків.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin