Вінниця
29.04.2024
16.53° C
Вгору

Ймовірний наступ РФ на півночі: в ГУР прокоментували загрозу

Москва навмисно розганяє чутки про новий наступ на півночі. Російська Федерація навмисно запускає інформаційну хвилю про новий наступ на півночі України — у Сумській та Чернігівській областях. Україна відстежує ситуацію та займається укріпленням кордону.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в коментарі LIGA.net 

Представник розвідки наголошує, що подібні чутки окупанти неодноразово поширювали, але вони стосувалися ймовірного загострення з території Білорусі. Натомість цього разу, зауважив Юсов, “йдеться і про північ”, а саме про Чернігівщину та Сумщину. 

“З іншого боку, загроза постійно зберігається, тому ситуація відстежується і щодо формування, і щодо передислокації угруповань. Звичайно, ведеться робота з посилення кордону. Тобто жодних несподіванок в цій ситуації не буде”, — каже представник ГУР.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти зосередили близько 19 тис. осіб на кордоні Чернігівської та Сумської областей. Юсов каже, що ця кількість не змінилася.

З його слів, передислокація окремих частин росіян пов’язана з бойовими діями, які відбуваються протягом останнього тижня у Бєлгородській області Росії.

Ситуація на північному кордоні

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв про ситуацію на кордоні. Так, з його слів, наразі ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Натомість з території Росії є загроза прориву диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Тим часом Сумська ОВА спростовувала інформацію у Мережі про нібито наступ російських окупаційних військ на область. Втім, місцева влада наголошувала, що існує небезпека для прикордонних населених пунктів.

У Чернігівській області триває процес зміцнення державного кордону та будівництво фортифікаційних споруд. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin