Вінниця
29.04.2024
16.53° C
Вгору

66-річний пропагандист з Вінниччини проведе п’ять років за ґратами

Служба безпеки зібрала докази вини ще одного прокремлівського інтернет-агітатора, який проводив інформаційно-підривну діяльність проти України.

Перед судом постав 66-річний мешканець Тульчинського району, який на власній сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» висловлював непоодинокі сподівання на перемогу російської армії та возвеличував окупантів.

«Прибічник рашизму відкрито закликав росію продовжувати активні агресивні наступальні дії на територію України та заохочував військову агресію проти України.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь рф», – зазначено у повідомленні СБУ.

На підставі зібраних доказів, суд визнав фігуранта винним за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Зазначається, розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin