Вінниця
19.05.2024
8.08° C
Вгору

Вінницькі міські книгозбірні запрошують долучитися до акції «Book з добрих рук»

14 лютого святкують Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day), який об’єднує тих, хто дарує книги, та тих, хто сприяє поширенню любові до читання. Книгозбірні Вінницької міської централізованої бібліотечної системи запрошують усіх приєднатися до акції “Book з добрих рук”. Всі бажаючі можуть принести свої книги у міські бібліотеки. Це можуть бути як примірники з дитячою, так і з дорослою літературою українською мовою або у перекладі.

Започаткований у 2012 році Міжнародний день дарування книг швидко став хорошою традицією у понад 30 країнах. Його основна мета полягає у стимулюванні людей по всьому світу дарувати книги, підкреслюючи, що вони не втрачають своєї цінності навіть в епоху технологій. Книга набула актуальності й під час повномасштабного вторгнення, стала засобом психологічної реабілітації та способом пережити драматичні події.

«Цей день важливий для людей, які розуміють і цінують книгу як предмет не тільки матеріальної, а насамперед духовної цінності. Плекають ті почуття та емоції, які дарують читачам книги. У кожного книголюба вдома є примірники, які вже прочитані, але вони можуть принести радість ще багатьом пошановувачам читання. Тож запрошуємо поділитись ними із іншими людьми, які захоплюються читанням та чекають на новинки. Кожен книжковий дар – цінний для нас, адже дає можливість продовжити життя книгам, які будуть знову і знову радувати користувачів!» – говорить директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

Відсьогодні всі охочі зможуть долучитися до акції «Book з добрих рук», спрямованої на поповнення фондів бібліотек новими виданнями. Важливо відзначити, що книги можна приносити не лише протягом дня, а й у будь-який інший час впродовж усього року.

«Стаємо щедрими дарувальниками книжкових шедеврів один одному. Поширюймо культуру читання, що є важливим фактором для освіти та розвитку особистості. Дарування вже прочитаних книг дозволяє їм отримати нове життя та радувати нових читачів», – зазначає Олена Заквацька.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin