Вінниця
17.05.2024
16.99° C
Вгору

Які чотири овочі варто посадити вже зараз, щоб отримати врожай наприкінці весни

Якщо бажаєте ласувати власними овочами наприкінці весни, треба подбати про це вже зараз. Експерти назвали чотири овочеві культури, насіння яких можна висівати наприкінці січня для подальшого перенесення у відкритий ґрунт. Розповідаємо, що необхідно сіяти вже зараз та як доглядати за розсадою, щоб вона росла міцною і не хворіла.

Насіння яких овочів треба висівати в січні: поради експертів

  • Помідори. Розсаду помідорів можна вирощувати самостійно, тоді ви напевно знатимете, що вона якісна і добре плодоноситиме. Для вирощування розсади на підвіконні варто обирати низькорослі види й сорти з невеликими плодами. Щоб перевірити якість насіння, перед садінням замочіть його у солоній воді, додавши чверть ложки солі на 200 грамів рідини. Неякісне насіння спливе на поверхню, тому його можна сміливо викидати. Щоб розсада була міцною і не хворіла, досвідчені городники рекомендують намочити насіння на двадцять хвилин у розчині марганцівки 1%, а потім ретельно промити водою кімнатної температури. Найкраще висівати по три насінини до склянки, а потім видаляти найслабші сходи. Під час догляду за помідорами варто забезпечувати рослинам помірну вологість і світло.
  • Огірки. Для вирощування розсади варто вибирати мініплідні огірки ранніх сортів. Насіння треба перевірити та обробити за таким самим принципом, як і томати. Рекомендовано висівати огірки у склянках на глибину не менше півтора сантиметра, присипавши зверху землею. Потім полийте водою кімнатної температури і накрийте їх поліетиленом. Кожного дня треба відкривати розсаду і регулярно її поливати. Коли рослини стануть більшими, їх потрібно пересадити до глибоких ємностей.
  • Редис. Цей овоч дуже простий у догляді і зовсім невибагливий. Для вирощування редису треба взяти широку ємність висотою до 20 сантиметрів. Перед висіванням насіння треба замочити у воді на годину, потім висадити у пухкий підживлений ґрунт. Висівати розсаду потрібно на глибину до півтора сантиметра на відстані від п’яти до семи сантиметрів. Поливати рослини треба теплою водою, ємність накривати поліетиленом до перших паростків.
  • Гострий перець. Для вирощування розсади рекомендовано вибирати карликовий дрібнолистий сорт, який ростиме невеликими кущиками. Перед висіванням насіння варто пророщувати, щоб воно швидше сходило. Для цього покладіть його на шар вологої марлі та накрийте іншим, регулярно обприскуючи водою упродовж п’яти-семи днів. Потім виберіть найякісніше пророщене насіння та висадіть перець до горщиків чи великих склянок. Розсаду треба регулярно поливати і забезпечити їй якомога більше денного світла.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin