Вінниця
27.07.2024
19.29° C
Вгору

У Вінниці розпочалася професійна підготовка помічників ветеранів

Міська рада повідомила, що, сьогодні, 25 серпня, у Вінниці стартував процес професійної підготовки помічників ветеранів. Це особи, які успішно пройшли тестування та співбесіду. Тепер вони розпочнуть заняття у Центрі ветеранського розвитку, розташованому на базі Вінницького національного технічного університету.

Поки що до навчання було запрошено 20 осіб. Для них передбачено інтенсивний курс тривалістю три тижні, під час якого будуть проводитися шість навчальних днів. Курс включає як практичні, так і теоретичні модулі. Протягом цього періоду учасники зможуть отримати необхідні знання та навички для нової професії – помічника ветерана.

На заняттях у Центрі ветеранського розвитку сьогодні був присутній Ігор Паляниця, переселенець з Херсона, який нині проживає в Вінниці та працює у Муніципальній варті. Хлопець, якому 29 років, отримав ІІ групу інвалідності через участь у війні.

«Для ветеранів дуже важливе працевлаштування. Це – необхідний етап для психологічної реабілітації. Тоді військовий повертається в соціум і не відчуває себе покинутим, що, на жаль, часто буває з нами. Треба розуміти, що внаслідок війни у багатьох будуть поранення. І цим людям потрібна допомога. А оскільки я і сам пройшов цей шлях, то швидко знайду спільну мову і зможу допомогти», – зазначає Ігор.

Після завершення навчальних занять учасники будуть складати заліки і отримають відповідні сертифікати. Після цього вони матимуть можливість отримати роботу у Сервісному центрі помічника ветеранів. Цей центр був створений на базі Вінницького міського центру соціальних служб згідно з рішенням міської ради, прийнятим 25 серпня.

«Ми з великим задоволенням чекаємо наших ветеранів, які мають бажання допомогти своїм колегам після повернення з війни», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin