Вінниця
25.04.2024
18.54° C
Вгору

На Вінниччині понад 200 пацієнтів отримали консультації мобільних медичних бригад протягом минулого тижня

Минулого тижня у п’яти громадах Вінницької області з ініціативи ОВА та за підтримки Начальника ОВА Сергія Борзова проходила акція «Час не марнуй – здоров’я пильнуй».

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, в межах акції кожна із мобільних бригад оглянула понад 200 пацієнтів. 

Лікарі Клінічного центру інфекційних хвороб надали консультації відвідувачам медичних локацій та протестували на ВІЛ та гепатит В 260 осіб. Серед протестованих не виявлено жодного позитивного результату на ВІЛ та гепатит В. 

Як повідомили фахівці, було виявлено 2 позитивні результати тестування на інфекції, які передаються статевим шляхом, та 6 позитивних результатів на гепатит С.

“Одна людина, у якої виявлено гепатит С при попередніх виїздах, уже пройшла дообстеження та розпочала безкоштовно лікування на нашій клінічній базі”, – зазначають у профільному Центрі.

Також під час візиту в громади онкодерматолог Подільського регіонального онкоцентру оглянув 246 пацієнтів. З них 181 особа має дерматологічні захворювання, 56 – передрак, 9 – онкологічні захворювання. 

Лікарі обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру проконсультували та виміряли рівень цукру в крові 250 пацієнтам. З них  60 – відправили на дообстеження патології щитоподібної залози. Вперше цукровий діабет діагностували у понад 30 пацієнтів.

Спільно з мобільними бригадами працювали фахівці Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Зокрема, вони розповідали мешканцям громад про профілактику різних хвороб та важливість вакцинації. Під час проведених заходів 88 жителів області вакцинувалися від COVID-19, дифтерії та правця. 

«Ми бачимо, що такі акції важливі та необхідні для наших людей, бо, наприклад, у 56 пацієнтів діагностували передрак, а це – врятовані життя. Тому продовжуємо працювати далі. Слідкуйте за анонсами виїздів мобільних бригад у своїх громадах», – зауважила директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації  ОВА Ольга Задорожна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin