Вінниця
18.04.2024
5.53° C
Вгору

Російський режисер збирається зняти в Україні фільм про дітей із Бахмута

Російський режисер Олександр Молочніков збирається зняти під Києвом короткометражний ігровий фільм про дітей із Бахмута та каже, що його наміри підтримали в Офісі президента, розповіла режисерка Ірина Цілик.

Про це повідомляє видання The Village Україна.

«Він з оператором уже в Україні і намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. От тільки інформація про те, що режисер – росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників», – відзначила Цілик. За її словами, зйомки заплановані на 16-18 березня.

Із пропозицією співпраці Молочніков звернувся до українського художника-постановника Івана Левченка, останній отримав сценарій і зробив аудіозапис їхньої розмови. За словами російського режисера, він має підтримку від Офісу президента й отримав прескарти для себе та оператора. Також він говорить, що має американський паспорт.

У коментарях до допису Цілик кінопродюсер Ігор Савиченко зазначив, що Молочніков, найімовірніше, звʼязався з представницею ОП, яка займається іноземними зйомками, отримав вказівки щодо процедури отримання дозволу, та «нічого не надіславши [ідеться про матеріали, як-от сценарій, фільмографія та інші відповідно до процедури – ред.], просто поїхав, розповідаючи всім, «что парєшал».

За словами Молочнікова, оператор фільму – американець Антуан Вівас, який насправді наполовину росіянин і має подвійне прізвище Вівас-Денісов, розповів Іван Левченко у коментарі «Суспільне Культура».

У 2022-му Молочніков знімав серіал «Монастир» російського виробництва, а потім просував його в Нью-Йорку, куди переїхав після того, як його відсторонили від роботи у Большому театрі «до з’ясування позиції режисера щодо війни в Україні». У 2017-му Молочнікова нагороджували грамотою президента РФ «за заслуги у розвитку культури та мистецтва». 

Молочніков на зйомках фільму «Монастир»

Поширювати оголошення про кастинг до фільму Молочнікову допомагала, зокрема, українська акторка та фотографка Христина Урсуляк, звернула увагу Ірина Цілик. У цих оголошеннях російського режисера та його оператора називали «командою Колумбійського університету» чи «американською командою». По допомогу з пошуком історій режисер також звертався до «українських підписників».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin