Вінниця
26.04.2024
9.4° C
Вгору

Вісім із десяти британців, які прийняли біженців з України, назвали цей досвід позитивним

Вісім із десяти громадян Великої Британії, які прийняли переселенців з України, кажуть, що цей досвід був позитивним, свідчать результати опитування громадської організації More in Common, пише The Guardian.

Серед опитаних, які прийняли біженців з України, 88% відзначили, що зробили б це знову. Лише 3% відповіли, що не повторювали б такий досвід.

Загальний досвід прийому біженців за програмою Homes for Ukraine британці оцінили у 7,7 балів із десяти. Спілкування з українськими гостями як окремий аспект цього досвіду оцінили у 8,4 балів.

Менш позитивно британці оцінили підтримку з боку уряду (5,04 балів) та взаємодію місцевиих адміністрацій з переселенцями (5,9 балів).

Серед найбільших труднощів називали допомогу людям із травмами, культурні відмінності, як-от мовний бар’єр чи різні харчові звички, а також допомогу гостям із доступом до стоматологічних послуг.

Понад 95% опитаних раніше не брали участь у програмах із прийому біженців.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у Великій Британії запустили програму Homes for Ukraine, у межах якої британці можуть запропонувати житло біженцям, які не мають родичів у країні. За п’ять годин після запуску на програму зареєструвалися понад 43,8 тисяч людей. 

Кожному домогосподарству, що надає тимчасовий притулок українцям, пропонують фінансову підтримку в розмірі 350 фунтів стерлінгів на місяць. Програма не зобов’язує британців забезпечувати евакуйованих їжею та сплачувати за них витрати на проживання, але вони можуть робити це за власним бажанням.

Українці, які їдуть у Велику Британію до родичів, можуть там залишатися протягом трьох років у межах програми Ukraine Family Scheme. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin