Вінниця
26.04.2024
9.75° C
Вгору

Вінниця може стати логістичним та індустріальним центром України

Попри воєнні виклики Вінниці вдалося продемонструвати зростання економіки майже на 1,5%. Щоб забезпечувати економічну стабільність, від початку повномасштабного вторгнення підприємства у Вінниці активно працюють. 

Про те, які перспективи має Вінниця та регіон розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний у ефірі радіо «Місто над Бугом».

“Кожна громада має сьогодні готуватися до того, що буде після війни, після нашої перемоги. Ми маємо закласти фундамент цього зростання.”, – заявив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний – “Ми маємо стратегію розвитку 2030 року і ми маємо дотримуватися стратегічних цілей, але вони мають бути адаптовані під сучасні виклики. Це постійний організм, який змінюється”.

За словами Андрія Очеретного, Вінниця має всі шанси стати одним із найбільших логістичних хабів в Україні.

“Вінниця стає центром логістичних навантажень, центром управлінських рішень. Той, хто сьогодні баче Вінницю як перехрестя усіх доріг – виграє.” – зауважив Андрій Очеретний. – “Вінниччина є не аграрною, а продуктовою областю. Ми маємо аграрну продукцію глибоко переробляти, ми маємо трансформувати нашу аграрну спрямованість у продуктову. Забезпечувати якісними продуктами харчування, а не зерном і сировиною”

У Вінницькій МТГ створено усі належні умови для комфортної та якісної релокацї підприємств з територій, де ведуться та велися бойові дії. Таких у Вінниці їх сьогодні 283. Завдяки цьому створено понад півтори тисячі робочих місць. У ефірі говорили також про чотири індустріальні парки Вінниці і науково-індустріальний кластер на базі колишнього заводу «Кристал». Наше місто вже відвідувала делегація депутатів із Києва, аби вивчити позитивний досвід нашого міста та напрацювати зміни до закону «Про індустріальні парки».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin