Вінниця
29.03.2024
7.94° C
Вгору

Протягом року інспектори Муніципальної варти здійснили 89 перевірок водних об’єктів

КП “Муніципальна варта” вже понад три роки контролює об’єкти водного фонду, аби не допустити забруднення річок та струмків, а також покращити санітарний стан прибережно-захисних смуг Вінницької міської територіальної громади. Лише протягом 2022 року інспектори здійснили 89 перевірок водних об’єктів.

За фактом забруднення водойм чи прибережних зон було складено 65 протоколів про адміністративне правопорушення, розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

“Протоколи складали за відсутність вигребу, виведення труб для зливання відходів в струмки чи на територію загального користування, самовільне підключення до мереж забруднення території. Окрім того, розпочали роботу на новоприєднаних територіях. Там склали 10 адмінпротоколів за порушення Правил благоустрою», – розповів начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Нагадаємо, вінничанам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн – для суб’єктів підприємницької діяльності.

Просимо повідомляти про факти засмічення прибережних зон та забруднення водойм до Ситуаційного центру за номером 067 41 02 101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

З початку наступного року інспектори Муніципальної варти будуть продовжувати перевірки водних об’єктів та прибережно-захисних смуг на території Вінницької міської територіальної громади, а також перевіряти вигрібні ями на території приватних домоволодінь.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin