Вінниця
19.04.2024
7.61° C
Вгору

Інтерактивну мапу пунктів обігрівання створили у Вінниці

Для вінничан стала доступна мапа усі пунктів обігрівання. На кару нанесли різні позначки. Це школи, бібліотеки, заклади спорту та культури, торгові центри, намети від ДСНС та Карлсруе, а також будинки, в яких об лаштовані найпростіші укриття. До того ж написали перелік усіх послуг, які пропонує пункт обігрівання. 

Повідомляє ВІТА.

 

Простір для читання, який віднедавна став пунктом незламності. У місті розширюють мережу локацій, де можна перечекати час, коли вдома немає тепла та світла.

 

Є чайники, попити гарячого чаю можна, є ліки, якщо не дай Боже комусь стане зле є пледи, можна укритися. І взагалі можна комфортно посидіти, перечекати негоду,  чи виключення світла, – каже завідувачка бібліотеки Ольга Вергун.

 

Вінничанка Тетяна прийшла в пункт незламності зловити сигнал мережі та попрацювати, адже у квартирі вже кілька годин як відключили світло. І з такою проблемою стикається кожен другий відвідувач пункту. 

 

 

Послуга, що має найбільший попит, якою користуються наші відвідувачі – це зарядка гаджетів. І скористатися люди дуже просять wi-fi, – говорить Ольга Вергун.

 

Про те, що тут мережа точно доступна Тетяна дізналася з інтерактивної карти, яку запустили у Вінниці.

 

Це дуже інформативна карта. Саме в бібліотеці, яку я знайшла на карті, мені був потрібен wi-fi, і тут він є – зможу попрацювати спокійно, – говорить завідувачка бібліотеки.

 

На мапі позначили не лише пункти незламності, а й звичайні пункти обігрівання. Тут є школи, бібліотеки, заклади спорту та культури, торгові центри, намети від ДСНС та Карлсруе, а також будинки, в яких облаштовані найпростіші укриття. 

 

Щоразу на карті буде збільшуватись або обсяг даних, або їх точність та інформативність, – говорить директор департаменту інформаційних технологій міськради Володимир Романенко.

 

До того ж на мапу наноситимуть нові позначки та оновлюватимуть вже наявну інформацію. Як от про графік роботи.

 

 

Більшість наших центрів працюватимуть цілодобово. Але якщо будуть якість зміни щодо адреси, графіка, чи перенесення точки обігріву, то там будуть певні відмітки  – як працюють і за яким графіком, – каже Володимир Романенко.

 

Розробники переконані, що така мапа значно полегшить пошуки необхідного пункту обігрівання. Посилання на онлайн-карту доступне на сайті міськради.

Нагадаємо, станом на 28 листопада у Вінниці діє 92 «пункти незламності». Усі вони нанесені на онлайн-мапу, а інформація щодо їхньої кількості постійно оновлюється. До організації роботи пунктів залучено понад 500 людей.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin