Вінниця
29.03.2024
9.33° C
Вгору

Українців закликають економити електрику не лише ввечері, а й вранці

Диспетчерський центр “Укренерго” закликав українців економити електроенергію не лише ввечері, а і вранці, адже що більшим буде споживання, то більше буде обмежень. Про це йдеться в повідомленні “Укренерго”.

 

Так, в “Укренерго” зазначили, що зараз головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами.

“Будь ласка, дорогі українці, ви всі в ці дні трохи енергетики. Допоможіть нам.  Ваша робота – добровільно зменшити споживання електроенергії і ставитися до нього розумно. Як показав сьогоднішній ранок, розумне електроспоживання вже має стосуватися не лише вечірніх годин, але й ранку”, – додали в повідомленні.

В “Укренерго” заявили, що не закликають не вмикати світло та електроприлади увесь день, але просять ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8-ї до 11-ї години і ввечері – з 17-ї до 23-ї.

 

Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

 

Вдень – не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці і особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімуму користування електрикою.

“Кожен неувімкнений прилад – допомога енергетику, який в цей момент лагодить проводи на висоті 30 метрів або трансформатор, щоб забезпечити вам стале енергоживлення”, – резюмували в “Укренерго”.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin