Вінниця
24.04.2024
9.91° C
Вгору

У медзакладах Вінниці розгорнули додаткові ліжка для хворих на коронавірус  

У вінницьких ковідних лікарнях почали розгортати додаткові реанімаційні ліжка, аби не було колапсу з хворими на коронавірус. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.   

У місті уже другий тиждень зростає кількість хворих на коронавірус. Щоб медзаклади змогли надати допомогу усім людям, у міській клінічній лікарні №3 та 1-ому пологовому будинку розмістили по три додаткові реанімаційні ковідні ліжка у кожному закладі  

Це не просто ліжка, а високотехнологічне обладнання, яке допоможе рятувати життя людей. Кожне робоче місце забезпечуємо апаратом ШВЛ, модульним монітором пацієнта, шприцевими насосами. На фоні стрімкого зростання госпіталізацій хворих у важкому стані це вкрай необхідне рішення” – повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.  

 Окрім того, сесія міської ради у п’ятницю підтримала виділення більше 8 млн грн на підтримку медицини, зокрема: 

 виплату муніципальних надбавок медикам ковідних бригад Вінницької клінічної багатопрофільної лікарні, колишньої «районки»; 

придбання для цього ж закладу ІФА-аналізатора та УЗД-апарату, а також медикаментів для лікування пацієнтів з COVID; 

реконструкцію кисневої системи у Вінницькому обласному Центрі СНІДу, де надають допомогу хворим з коронавірусом; 

надання муніципальних надбавок для працівників кафедр інфекційних хвороб Вінницькому національному медичному університету ім. Пирогова. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin