Вінниця
28.06.2024
17.75° C
Вгору

Діти загиблих військових з Вінниці відвідали французьке місто Діжон: як пройшла поїздка

Два тижні тому на відпочинок у Діжон вирушили 25 вінницьких дітей загиблих та зниклих безвісти Захисників та Захисниць. Яскраву подорож для маленьких вінничан організувала Вінницька міська рада на запрошення муніципалітету французького міста.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко зауважила, що для дітей ця поїздка стала можливістю відпочити та набратись нових вражень, а також відволіктись від суворої реальності.

«Ми вдячні за можливість психологічного розвантаження, яке отримали наші діти. Поїздка мала на меті, щоб дітлахи відпочили від повітряних тривог та відволіклися від стресу, пов’язаного з війною. А особливо діткам, які мають у своїх серцях незагоєну рану, пов’язаному з втратою рідної людини», – каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

У Діжоні дітей супроводжували педагоги. Як прокоментувала вчителька французької мови Ольга Кузьменко, відпочинок був цікавим та пізнавальним. Хлопці та дівчата брали участь у культурно-екскурсійних та спортивних програмах, ознайомилися з надбаннями та традиціями Діжону, а також потоваришували з французькими однолітками.

Мама Марина зустрічала свою доньку Софію з її першої поїздки за кордон. Жінка хвилювалась за дитину, але щодня підтримувала з нею зв’язок.

«Спільні поїздки допомагають дітям відволіктись, отримати нові враження та завести нових друзів, які також зіткнулися зі схожими випробуваннями. Отож, я щаслива, що моя донька змогла побачити іншу країну та відпочити», – підсумувала вона.

Чотирнадцятирічна Софія вдячна організаторам за таку можливість і з нетерпінням буде чекати наступної поїздки, адже там знайшла багато друзів, познайомилась як з українськими, так і з іноземними однолітками.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin