Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

У Вінниці розпочали капремонт дахів ще трьох будинків

Днями підрядники розпочали капітальний ремонт дахів трьохжитлових будинків. Йдеться про багатоповерхівки за адресами: вулиця Келецька, 60, вулиця Київська, 106 та вулиця Героїв Нацгвардії, 58. Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Усі роботи виконують в межах підготовки до опалювального сезону на прохання мешканців. Зокрема, покрівлі багатоповерхівок на Київській, 106 та Героїв Нацгвардії, 58 ремонтують повністю коштом міського бюджету в межах першого безкоштовного ремонту одного з конструктивних елементів будинку для ОСББ. Покрівлю багатоповерхівки на Келецькій, 60 ремонтують на умовах співфінансування, де левову частку витрат бере на себе також міський бюджет.

«Завдяки проведеним роботам підвищуємо комфортність проживання для мешканців з однієї сторони та посилюємо стійкість нашої інфраструктури, – каже директор департаменту житлового господарства ВМР Віталій Місецький. – Варто зазначити, що усі ці покрівлі перебували у критичному стані, тож відкладати їхній ремонт на пізніше було недоцільно».

У межах робіт на Келецькій, 60 та Київській, 106 замінять стяжку, оновлять саме покриття, виконають гідроізоляційні роботи та встановлять нові парапети, виконають обшивку та накриття вентиляційних каналів, оновлять виходи на горища. Крім того, в будинку на Келецькій, 60 на прохання мешканців також встановлять нові козирки над виходами з під’їздів.

У будинку на вулиці Героїв Нацгвардії працівники підрядної організації утеплять перекриття, оновлять кроквяну систему, вентиляційні канали (зокрема відремонтують цегляну кладку), встановлять нові водостоки, козирки над під’їздами тощо. Крім того, замість шиферного покриття цей дах покриють металочерепицею.

Варто зазначити, наприкінці березня підрядники виконали капітальний ремонт частини покрівлі житлового будинку за адресою: вулиця Батозька, 4.

Наразі ремонтні роботи також виконують на покрівлях багатоповерхівок на вулиці Келецька, 92, вулиці Стельмаха, 43, а також проспекті Юності, 26 та проспекті Юності, 22.

Загалом цього року в місті планують оновити покрівлі понад десяти житлових будинків. Практично всі вони перебувають в аварійному стані.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin