Вінниця
28.06.2024
18.09° C
Вгору

У Вінниці поліцейські затримали торговців психотропами та боєприпасами: як їх покарають

Поліція затримала двох вінничан 43 та 50 років, які наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна, повідомляє Поліція Вінницької області.

Правоохоронці задокументували факти незаконного збуту фігурантами двох гранат та майже 400 патронів калібру 5.45 мм. Зловмисники мали намір отримати за збуте озброєння понад 16 тисяч гривень. Крім того, чоловіки також викриті й у розповсюдженні амфетаміну на території Вінниці.

За словами заступника начальника Вінницького райуправління Сергія Химича, 13 червня у результаті проведеного ряду обшуків за місцями проживання та в гаражних приміщеннях зловмисників поліцейські виявили канабіс, амфетамін, гранати , майже дві сотні набоїв різного калібру, споряджений магазин від автоматичної зброї, грошові кошти, мобільний термінал та інші речові докази.

Вилучене поліцейські направили на експертизу. Шляхи отримання боєприпасів та психотропних речовин, а також усі причетні особи встановлюються.

Наразі слідчі проводять досудове розслідування за ч. ч. 1, 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обом затриманим повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою.

Заходи з документування кримінальних правопорушень проводили слідчі та працівники карного розшуку Вінницького райуправління, а також інших оперативних служб, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin