Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

Сестри-вінничанки стали чемпіонками України з бойового самбо

Днями у Тернополі проходив чемпіонат України з боротьби самбо серед підлітків, на якому свої вміння та майстерність демонстрували й вінничани. Після напружених та емоційних боїв чемпіонкою змагань стала вихованиця Вінницької спортшколи № 5 Оксана Малюта, яка виборола виборола головну нагороду – золоту медаль чемпіонату. Її сестра, Ольга Малюта, також продемонструвала високий рівень вправності та стала срібною призеркою турніру. Про це з гордістю повідомила Вінницька міська рада.

Юних самбісток та самбістів до чемпіонату України готували тренери МДЮСШ № 5 Олег Бузовський та Володимир Беліков. У змаганнях взяли участь 274 спортсмени з 20 закладів країни, серед яких 12 – представляли спортивну школу № 5. Окрім «золота» та «срібла» у підсумку цих змагань вінницькі спортсмени вибороли почесні місця: Михайло Самохвал і Маргарита Гнатюк – п’яте, а Діана Пересенчук – сьоме.

«Успіх наших спортсменів є результатом кропіткої праці тренерського складу та самих юних борців. Підготовка до змагань була інтенсивною та включала різні фізичні та психологічні тренування. Особливу увагу приділяли тактичній підготовці та вмінню швидко реагувати на зміну ситуації на татамі. І це дало свої плоди – у нас золото та срібло», – підкреслив тренер Олег Бузовський.

Переможниці змагань поділилися своїми враженнями від турніру. Оксана Малюта розповіла, що перемога для неї є результатом багаторічної праці та підтримки з боку тренерів і родини. Ольга Малюта відзначила високий рівень організації змагань та сильну конкуренцію серед учасників.

Тренери планують продовжувати працювати над удосконаленням навичок своїх підопічних та готувати їх до наступних важливих стартів. У планах – участь в чемпіонаті України у категорії «Кадети», що відбудеться наприкінці літа.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin