Вінниця
01.05.2024
11.32° C
Вгору

У Вінниці заклади культури та освіти підписали Меморандум про співпрацю

17 квітня заклад «Вінницький літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського», бібліотека-філія № 1 ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» та КЗ «Вінницький ліцей № 9» підписали Меморандум про співпрацю, пише ВМР.
Цей тристоронній документ стане фундаментом для обміну знаннями та інформацією між закладами культури та освіти, а також сприятиме створенню спільних проєктів і досліджень.

Меморандум був підписаний у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського. За словами директорки закладу Лариси Кравченко, він сприятиме активнішій співпраці між музеєм, бібліотекою-філією № 1 та КЗ «Вінницький ліцей № 9».

«Підписання Меморандуму матиме позитивний вплив на розвиток взаємовідносин між закладами. Головною метою співробітництва є залучення молоді до національної й світової історико-культурної спадщини з метою формування громадянина України з високим національним культурним потенціалом. Також покращиться активність користувачів бібліотечним фондом, що наблизить книги до користувачів», – говорить Лариса Кравченко.

Крім того, угода сприятиме й художньо-естетичному вихованню дітей та молоді і проведенню спільних заходів.

Як розповів директор КЗ «Вінницький ліцей № 9» Олександр Козлов, з 2021 року спільно з бібліотекою-філією № 1 склалися дружні стосунки.

«Ми провели багато хороших, змістовних заходів з бібліотекою-філією № 1, а відтепер матимемо більше можливостей та ресурсів для організації різнопланових заходів. Тож у нас виходить освітньо-просвітницько-культурний трикутник, який стане майданчиком для обміну знаннями й інформацією», – зауважив Олександр Козлов.

А директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька зазначила, що майбутні спільні заходи – це гарна платформа для соціалізації та інтеграції різних груп населення, зокрема дітей, молоді та дорослих.

«Сподіваємось, що ми будемо хорошою точкою опори для освіти, культури та працівників таких галузей. Адже у нас одна спільна справа – це виховання дітей, організація їхнього дозвілля, розвиток їхнього інтелектуального та культурного зростання», – говорить Олена Заквацька.

Відповідно до укладеного договору, співпраця буде здійснюватися за наступними напрямами:

  • участь у підготовці та проведенні спільних соціокультурних заходів та творчих проєктів;
  • обмін запрошеннями для участі в заходах, науково-методичних конференціях, семінарах, фестивалях, конкурсах, що проводять сторонами меморандуму;
  • залучення співробітників для проведення теоретичних та практичних занять на відповідних освітніх програмах;
  • організація взаємовикористання інформаційних ресурсів;
  • участь у підвищенні професійного рівня діячів різних галузей шляхом організації тренінгів, конференцій, семінарів тощо;
  • обмін та поширення інформації про заходи, які проводять сторони меморандуму.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin