Вінниця
27.04.2024
10.75° C
Вгору

На Вінниччині роботодавці отримали 16,2 млн грн за працевлаштування переселенців

На Вінниччині продовжує діяти програма з надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

З початку цього року у Вінницькій області 45 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування 59 переселенців. Загалом компенсація склала понад 793 тис. грн.

Більшість переміщених осіб працевлаштовані в оптовій і роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості та сфері транспорту і перевезень.

У Вінницькому обласному центрі зайнятості зазначають, що в цьому році збільшено строки надання та розміри такої компенсації.

Зокрема, збільшилась загальна тривалість надання компенсації витрат із 2 до 3 місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю.

Змінився також розмір цих компенсацій – його прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня становить 7100 гривень, а з 1 квітня – 8000 гривень.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець може подати заявку через портал ДІЯ та у паперовій формі до найближчого центру зайнятості.

Ознайомитися з Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні можна тут.

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Вінницького обласного центру зайнятості  (067) 151-33-20.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin