Вінниця
27.04.2024
16.09° C
Вгору

Чи безпечні навушники для дітей

Вибирати техніку для дітей завжди доволі складно. Вона має бути міцна, безпечна, проста в експлуатації, та ще й гарна, щоб малечі подобалась. Проте з навушниками все ще складніше, адже їх діти часто використовують кожного дня, і є ризик, що гарнітура призведе до проблем зі здоров’ям. Як цьому запобігти, та чи реально вибрати безпечний варіант — далі в матеріалі.

Чому не можна давати дорослі навушники

Почнемо з очевидного — у дітей менші вуха та голова. Це означає, що вкладки нормально не встануть, а з дужкою — будуть висіти. До того ж доросла техніка важить більше, і в малечі швидко почне втомлюватися голова й шия. А ось різноманітні бездротові дитячі навушники зазвичай компактні, регулюються за віком і не обтяжують. Наступний момент — чутливість. Діти ростуть, і їхня слухова система лише формується, тому на неї не можна давати високі навантаження. Через це моделі мають мати максимальну гучність до 90 дБ. Із частотами теж треба бути обережними — не більш як 20000 Гц. Також дорослі навушники зазвичай мають якісь додаткові налаштування, поліпшувачі звуку тощо. Якщо дитині вони потрібні для навчання, перегляду відео та музики, не варто вибирати флагманський варіант «із наворотами» — середніх характеристик буде цілком достатньо.

Чи безпечні вони для малечі

Більшу роль відіграє, як саме дитина користується технікою. Якщо вона не носить навушники підряд багато годин та не вмикає їх на повну гучність, нічого поганого зі слухом не станеться. І це варто пояснити дітям одразу після купівлі гарнітури. За використання навушників поза домом також мають бути свої правила. Треба навчити дитину, що кожного разу, коли вона підходить до дороги, гарнітуру обов’язково необхідно зняти. Навушники мають високий рівень захисту від шумів, тому дитина може не почути, коли до неї під’їжджає авто.

Дротові чи Bluetooth

Купуючи навушники для малечі, треба одразу визначити, де вона буде їх використовувати. Домашню гарнітуру вибирають дротову, адже та перебуватиме весь час біля комп’ютера. Для вулиці можна й бездротові, тому що:

  1. вони компактніші;
  2. шнур не заплутається;
  3. менше використовується заряд смартфона чи плеєра.

Перевагу варто надавати саме звичайним Bluetooth-пристроям, коли один навушник приєднаний до іншого дужкою або шнуром. Дитина з меншою ймовірність загубить їх.

 

Вушка, підсвітка та інші особливості

Сьогодні на ринку є багато різних дитячих моделей. Вони є в яскравих кольорах, з накладками, підсвіткою тощо. Самі по собі такі дизайни безпечні, якщо зроблені якісно. Усілякі рухомі вушка та підсвітка не мають нагріватися. Дитина буде носити їх якийсь час, і це може спричинити головний біль. Також через додаткові конструкції гарнітура більше важитиме, а яскрава підсвітка із часом почне створювати навантаження на очі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin