Вінниця
01.05.2024
10.32° C
Вгору

Археологи розкопали частину гігантської статуї могутнього фараона Рамзеса ІІ – фото

Міжнародна група вчених-археологів розкопала частину величезної статуї фараона Рамзеса ІІ, передає “Дивогляд” із посиланням на Міністерство туризму і старожитностей Єгипту.

Науковці виявили верхню частину гігантської статуї найавторитетнішого фараона Рамзеса II під час розкопок стародавнього міста Гермополіс, що знаходиться неподалік сучасного міста Аль-Ашмунін у Міньї. За словами експертів, саме це місто було центральним населеним пунктом провінції у період Древнього царства. Тоді воно мало назву Хемен.

Доктор Мустафа Вазірі – генеральний секретар Вищої ради археології відмітив, що виявлена частина статуї насправді є “відсутньою верхньою частиною” статуї Рамзеса II. Ще у 1930х роках її виявив німецький археолог Г. Редер.

Голова групи єгипетських археологів доктор Басем Джихад додав також, що знайдений фрагмент заввишки становить 3,8 м. Він відображає зображення Рамзеса II в подвійній короні з королівською коброю. За словами єгипетського міністерства, загалом статуя може сягати майже 7 м у висоту.

Низка ієрогліфічних написів, що розміщені у верхній частині задньої колони, означають прославлені титули фараона.

Статуя Рамзеса II у стародавньому місті Гермополіс
Статуя Рамзеса II у стародавньому місті Гермополіс
Фото: mota.gov.eg
  • Рамзес ІІ Великий – що про нього відомо?

Фараон Рамзес ІІ Великий жив у період з 1314 до 1224 років до нашої ери. Він вважається найавторитетнішим фараоном. За 66 років правління Рамзес ІІ завоював Палестину і Ліван, але водночас зазнав поразки у битві з хеттами.

Для укладання мирної угоди Рамзес ІІ одружився з донькою хетського царя Хаттусілі III. Загалом у фараона було 160 дітей від різних жінок.

За часів правління Рамзеса ІІ у Єгипті звели численну кількість храмів і статуй. Найбільшими на сьогоднішній день вважаються чотири 20-метрові статуї сидячого Рамзеса II в Абу-Сімбелі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin