Вінниця
19.05.2024
7.74° C
Вгору

На Вінниччині ув’язнили солдата ЗСУ за самовільне залишення частини: подробиці

У Вінниці залишили без змін вирок солдату, який самовільно залишив військову частину. Тепер найближчі п’ять років порушник проведе за ґратами.

Про це повідомляють у Вінницькому апеляційному суді.

“Самовільно залишив військову частину – отримав п’ять років ув’язнення. Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок, яким за самовільне залишення військової частини жителю Липовецького району суд першої інстанції призначив п’ять років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

У своїй апеляції обвинувачений просив суд пом’якшити йому покарання та призначити умовний термін. Водночас адвокатка порушника виступала за скасування вироку і виправдання її підзахисного.

Однак прокурор виступив проти задоволення апеляційної скарги захисниці. Він переконаний, що вирок Вінницького міського суду – справедливий та законний. Заслухавши всіх учасників, колегія суддів вирішила залишити покарання без змін.

Відомо, що солдат на три дні самовільно залишив військову частину без поважних причин. Телефонного зв’язку з ним не було. Згодом колеги-військовослужбовці знайшли його за місцем його проживання. Дії 43-річного чоловіка кваліфікували за частиною 5 статті  407 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від п’яти до десяти років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin