Вінниця
13.05.2024
11.2° C
Вгору

Більше 6 кг радості: в Україні народився богатир з рекордного вагою

У Рівненському міському пологовому будинку народився хлопчик, який важить понад шість кілограмів. Цей випадок є унікальним для закладу, як повідомила головна лікарка Світлана Муравська у розмові з журналістами Суспільного. Лікарка також зауважила, що така велика вага має генетичні корені і пояснила, що це не перший раз, коли у цієї матері народжується дитина із значною масою тіла.

Друга дитина Ангеліни народилася з масою тіла 6 330 грамів і довжиною 65 сантиметрів. Це був кесарів розтин. Її перший син також народився у Рівненському міському пологовому будинку, але тоді це були природні пологи.

“Це перший такий богатир. Періодично, коли я чую про таке від колег з інших регіонів, то більше їм співчуваю, ніж заздрю. Але наша пацієнтка Ангеліна вже вдруге до нас звертається в заклад. Це генетична особливість, в цій родині всі дітки народжуються понад чотири кілограми, великі. Дитинка більше п’яти кілограмів в медицині називається гігантська дитина”, — зазначила Світлана Муравська.

Головна лікарка також зазначила, що матір була попереджена напередодні про те, що її дитина матиме вагу більше п’яти кілограмів.

“Але до понад шість кілограмів — ніхто з нас не був готовий. Приблизно, це вага тримісячної дитини, яка народилася близько чотирьох кілограм. Ангеліна на зріст 185 сантиметрів і при цьому є абсолютно стрункою. Вона невелика, гарна українська жінка”, — сказала Світлана Муравська.

За її словами, мати, яка є дружиною військового, почувається добре, так само як і дитина. Представники закладу додали, що новонароджена з такою вагою є однією з найбільших, які народилися в Україні.

У 2022 році у Хмельницькому перинатальному центрі також народився хлопчик із майже 6,4 кілограмами ваги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin