Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

Вінницький голова Сергій Моргунов дав доручення розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях

Мер Вінниці Сергій Моргунов зазначив на своєму каналі Телеграм, що доступ до укриттів – питання, яке важливо вирішити негайно. Необхідно максимально виключити людський фактор.

Також він додав, що дав доручення розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях під час тривоги. Належний стан укриттів та забезпечення доступу до них усім – відповідальність балансоутримувачів.

Водночас Володимир Гройсман додав: “Нещодавні трагічні подїї довели: вільний доступ до укриттів рятує життя. Є ефективне рішення – електронні замки, що автоматично відкриватимуться, щойно починається повітряна тривога. Впевнений: це можна і треба зробити швидко в кожній громаді. У Вінниці це вже починають робити.”

Протягом вихідних 3-4 червня у Вінниці здійснювалася перевірка доступності укриттів. Під час обстеження робочі групи виявляли порушення, у тому числі деякі укриття виявилися малодоступними. Для того, щоб люди могли потрапити у сховище під час тривоги, у Вінниці планують створити систему автоматичного відкриття замків.

Нагадаємо, у Вінниці було створено 60 робочих груп, до складу яких увійшли працівники поліції, ДСНС та муніципальної варти. Вони перевіряли укриття в багатоповерхівках, комерційних будівлях, кафе та ресторанах.  Про проведення аналогічних перевірок оголосили у всіх областях України. Перед цим, вночі 1 червня рф завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини, у тому числі дев’ятирічна дівчинка. Вони не змогли потрапити в зачинене укриття.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin