Вінниця
26.04.2024
8.56° C
Вгору

Вінничанин убив своїх дітей, власну матір та дружину: суд йому виніс вирок

Верховним Судом України залишено без змін вирок Вінницького апеляційного суду, яким 35-річного вінничанина визнано винуватим в умисному вбивстві чотирьох людей (п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України), а касаційну скаргу обвинуваченого – без задоволення.

У судових засіданнях усіх судових інстанцій прокурорами аргументовано доведено, що у грудні 2018 року чоловік позбавив життя своїх близьких родичів: матері, колишньої дружини, сина та доньки.

Потерпілі мешкали разом у м. Вінниці в квартирі зловмисника, а він – окремо. Втім чоловік приходив до колишньої сім’ї, і під час зустрічей між дорослими виникали часті конфлікти.

Нагадаємо: подія трапилася вранці 31 грудня 2018 року, чоловік вчергове прийшов до родичів і між ними зчинилася сварка. У розпал конфлікту він кинувся на колишню дружину і почав її душити. Далі зловмисник схопив слюсарський молоток, яким лагодив стільця, і ним наніс жінці множинні удари. По тому ті самі дії чоловік учинив щодо власних малолітніх дітей та своєї матері.

Потім, аби приховати сліди злочину та відвести від себе підозри, зловмисник намагався зімітувати розбійний напад. Він розкидав предмети, речі й документи потерпілих по квартирі. Далі змив із себе сліди крові та, не замикаючи вхідні двері, покинув помешкання.

На таксі чоловік поїхав до іншої частини міста, де позбувся знаряддя злочину – молотка, якого викинув у смітник. Через кілька годин він повернувся до квартири, де сталася трагедія. Побачивши, що ніхто не виявив злочин, самостійно почав викликати швидку медичну допомогу, імітуючи розпач та нерозуміння ситуації.

Лікарі «швидкої» на місці констатували смерть двох жінок і хлопчика, а дівчинка була ще живою. Дитина померла через кілька годин у лікарні.

Під час розгляду справи у суді винуватець свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав. Вироком колегії Вінницького міського суду в квітні 2021 року вінничанина  визнано винуватим та засуджено до довічного позбавлення волі. Цей вирок нелюд оскаржив спочатку до апеляційної та згодом до касаційної інстанції.

Втім, суд касаційної інстанції підтримав позицію прокурора та констатував, що покарання у виді довічного позбавлення волі відповідає вимогам справедливості та відображає співмірність злочину та кари. Верховний Суд України ухвалив: ухвалу Вінницького апеляційного суду залишити без змін, а касаційну скаргу засудженого – без задоволення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin