Вінниця
04.05.2024
9.77° C
Вгору

Вінничанин за гроші вивозив ухилянтів до лісу, щоб переправити в Угорщину

На Львівщині поліцейські 23 квітня затримали 43-річного мешканця Вінниці, який організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

«Поліцейські з’ясували, що фігурант підшукував серед своїх знайомих військовозобов’язаних, які хотіли виїхати за межі України. На власному авто він довозив «ухилянтів» до кордону з сусідньою Угорщиною, а інші особи переводили їх через державний кордон лісосмугою поза офіційними пунктами пропуску.

Крім цього, порушник проводив чоловікам детальний інструктаж щодо подальших дій після того, як вони опиняться в іншій країні. Зокрема радив називати себе біженцями, аби уникнути депортації. Свої «послуги» зловмисники оцінювали в 8000 євро.

Правоохоронці затримали організатора незаконного каналу виїзду ухилянтів за кордон в момент отримання ним грошей від «клієнта», – повідомляють в поліції.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави.

Вінничанин за гроші вивозив ухилянтів до лісу, щоб переправити в Угорщину

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin