Вінниця
05.05.2024
8.55° C
Вгору

В одній із багатоповерхівок Вінниці оновлюють ліфт

КП «Вінницяліфт» налагодив виробництво ліфтових кабін нового типу, пише ВМР.

Йдеться про кабіни з нержавіючої сталі на кшталт таких, якими обладнані ліфти сучасного типу, зокрема і турецького виробництва, п’ять з яких встановили у Вінниці торік в межах пілотного проєкту.

«Цьогоріч встановлення турецьких ліфтів не передбачається, адже пріоритет – підтримка військових. Тому шукаємо інші можливості, які дозволять оновити ті ліфти в наших багатоквартирних будинках, які того потребують. Це підйомники, які вичерпали гарантійний 25-річний термін експлуатації», – каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Наразі фахівці підприємства виготовляють уже другу кабіну з нержавіючої сталі. Її найближчим часом мають встановити в житловому будинку на вулиці Генерала Григоренка, 67.

«Першу таку кабіну встановили в багатоповерхівці на Агатангела Кримського кілька тижнів тому. Вона більш надійна, стійкіша до корозії та виглядає більш сучасно. Крім того, завдяки тому, що кабіна не ржавіє, це довше збереже її належний зовнішній вигляд і дозволить не фарбувати ліфт. Фактично, після завершення робіт ми отримаємо сучасний та енергоефективний підйомник, який ще довго служитиме мешканцям будинку. Після капітально-відновлювального ремонту люди зможуть безпечно користуватися цим ліфтом ще 12 років», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Одночасно з виготовленням кабіни спеціалісти підприємства проводять заміну та ремонт механізмів підйомника в самому будинку. Ліфт оновлюють у 4 під’їзді.

В межах робіт тут замінять канати, шафу керування, демонтують стару проводку та прокладуть нову. А також – встановлять нові кнопки виклику, обмежувач швидкості та сучасне світлодіодне освітлення тощо.

Також новий ліфт обладнають системою безпровідної диспетчеризації. Вона дозволяє напряму зв’язатися з диспетчером «Вінницяліфт» у випадку аварійної зупинки підйомника. Ця система, зокрема, добре себе зарекомендувала під час частих відключень електроенергії, які відбувались восени 2022 року.

В будинку на Генерала Григоренка, 67 раніше було створено ОСББ. Капітальний ремонт ліфта виконують на умовах співфінансування, основні витрати покриє міський бюджет. Це вже третій підйомник, який оновлять в місті з початку року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin