Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Тематичні фільми, еко-ігри та збір макулатури: як Вінниця відзначала День землі?

Минулого тижня Вінниця долучилася до події, яку започаткував Всесвітній фонд природи (WWF) — “Години Землі”. В межах цієї акції містяни приєдналися до збору макулатури. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку провели тематичні заняття та ігри на екологічну тему, а молодь Вінниці побувала на кінопоказі та взяла участь в еко-грі. Організаторами заходів стали департаменти міської ради – економіки і інвестицій, освіти та відділ молодіжної політики.

Так, минулої п’ятниці, 24 березня, екосвідомі містяни долучилися до збору макулатури. Вторсировину приносили цілими родинами. Доєдналися працівники усіх департаментів та відділів Вінницької міської ради, приносили макулатуру заклади освіти, інші установи та організації. Виручені кошти будуть передані на потреби наших захисників та захисниць, які перебувають на фронті та оберігають наші життя. Активно долучився до цієї акції гуманітарно-інформаційний хаб «Я-Маріуполь». За це всі без виключення отримували символічні подарунки: еко-ручки, світловідбивачі, сумки/шопери та LED-лампочки.

Тим часом для вихованців закладів дошкільної освіти провели лекції в ігровій формі, де розповідали про важливість збереження довкілля, а також про компостування та сортування сміття. Приємною несподіванкою стало те, що багато дітей вже знають, як це робити, розповідають освітяни.

А молодь міста грала в екологічну гру – аналог “Мафії”, за правилами якої учасникам потрібно було виявити тих, хто забруднює навколишнє середовище та захистити інших, хто дбає про природу.

Додатково молодь переглянула кінострічку про переробку та сортування сміття, в якій йшлося про виклики і можливості для збереження нашої планети.

Нагадаємо, акція “Година Землі” відбувається щорічно у більш ніж 100 країнах світу. Започаткував її Всесвітній фонд природи – один з найвпливовіших та найбільших незалежних природоохоронних організацій у світі, що нараховує понад 5 мільйонів прихильників.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin