Вінниця
29.03.2024
7.94° C
Вгору

Усе, аби допомоги ЗСУ: Сергій Моргунов відвідав “Дитячий благодійний вікенд” у Вінниці

25 березня у Вінниці в ТРЦ “Мегамолл” відбувся перший день “Дитячого благодійного вікенду” за підтримки міської ради та міського голови. Діти-волонтери із різних закладів освіти та культури міста продають вироби ручної роботи, грають в шахи, танцюють, співають і не тільки. Усі зібрані гроші діти передадуть на допомогу різним підрозділам Сил оборони України.

Провести захід у форматі благодійного вікенду вирішили кілька тижнів тому. Тоді, під час нагородження дітей-волонтерів про це домовилися батьки юних вінничан разом із міським головою Сергієм Моргуновим. Сьогодні очільник міста також прийшов на волонтерський захід, аби підтримати юних волонтерів.

“Ми двічі зустрічалися з дітками-волонтерами, які збирали кошти для допомоги ЗСУ. Саме під час спілкування з маленькими вінничанами та їхніми батьками виникла ідея організувати благодійний ярмарок, де дітки могли б проявити свою творчість, запропонувати на ярмарку якусь продукцію, а зібрані кошти направити на потреби наших військових. Ця подія масштабувалася, до участі долучилися різні освітні та культурні заклади нашого міста. Приємно бачити діток, які з найвищим почуттям патріотизму готові допомагати нашій армії та Україні усім, чим вони можуть”, – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Серед тих, хто долучився до участі в заході – Софія Продан. Дівчинці 11 років. Вона навчається у КЗ “Вінницький ліцей 18”. Сьогодні разом із дитячим театром моди “Оксамит” маленькі вінничани продавали іграшки, браслети, брелоки та інше. Усе – ручної роботи. Зібрані кошти відправлять на придбання автівки для 14 штурмової бригади НГУ “Червона калина”.

“Ми маємо змогу брати участь в такому заході, тому що нас захищають військові. Якби не вони – нас би тут зараз не було, ми б не могли ходити в школу, чи садок. Я дуже їм вдячна. Вони захищають нас, аби ми були в безпеці і жили спокійним життям у вільній Україні”, – говорить 5-класниця Софія Продан.

Організували акцію відділ молодіжної політики міської ради спільно з департаментом культури та департаментом освіти ВМР.

“У цьому заході взяли участь заклади культури та заклади освіти міста, центр підліткових клубів і самостійні волонтери, яких відзначав Сергій Моргунов. Загалом у ТРЦ ми розмістили 36 парт, а це близько 100 дітей. Ми вирішили, що зібрані гроші не будуть витрачатися на якусь одну купівлю. Кожен відправить кошти туди, куди вважатиме за потрібне. Адже у кожного є знайомі, рідні, близькі, які зараз воюють і їм потрібна волонтерська допомога”, – говорить начальниця відділу молодіжної політики міської ради Юлія Мончак.

Так, наприклад, юні шахісти збирають кошти для допомоги військовим-спортсменам. Зіграти партію і задонатити на ЗСУ на благодійному вікенді можна разом з віце-чемпіоном України по рапіду, 12 річним учнем 23-ї вінницької школи Юрієм Перепелицею.

“Хто сідає зі мною грати – донатить на ЗСУ. Таким чином ми разом зможемо підтримати військових, які нас захищають і зібрати кошти на їхні потреби”, – говорить 12-річний Юрій Перепелиця.

Ярмарок у ТРЦ “Мегамолл” проходитиме сьогодні та завтра, 26 березня з 11:00 до 16:00. У цей час діти продаватимуть свої поробки.

Творчі колективи виступатимуть на сцені 25 та 26 березня з 12:00 до 14:00.

На шаховий турнір юні вінничани запрошують до торговельного центру щовихідних.

Як розповіла Юлія Мончак, по завершенню першого дня благодійного вікенду – діти-волонтери зібрали 98 820 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin