Вінниця
28.03.2024
16.34° C
Вгору

Культурна спільнота Вінниці долучилась до збору допомоги для дітей деокупованої Балаклії

Культурна спільнота Вінниці разом із департаментом культури міської ради долучилися до допомоги деокупованому місту-другу Балаклії. До звільненої Харківщини відправлять музичні інструменти, україномовну літературу, ґаджети та 114 адресних коробочок з подарунками для дітей.

За словами директора міського департаменту культури Максима Філанчука, вперше до Балаклії він разом із вінницькими волонтерами прибули в листопаді минулого року. Тоді, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, привезли чимало теплого одягу, засобів гігієни, телефонів, велосипедів. Тепер волонтери вирішили зробити акцент саме на культурному зближенні двох міст-друзів.

“Балаклія потроху відновлюється. Вінницька міська рада вже передала субвенцію у розмірі 10 млн на відновлення житлових будинків та критичної інфраструктури. Ще одне наше завдання – культурно об’єднати міста Сходу та Центру. Тому працівники департаменту культури та закладів культури Вінницької громади для цієї поїздки вирішили зібрати україномовну літературу, музичні інструменти, мобільні телефони, адресні коробочки з подарунками та солодощами для діток”, – додає Максим Філанчук.

Музичні інструменти (електрогітару, скрипку, баяни, віолончель, флейту та синтезатор) – передадуть до музичної школи Балаклії, яку пограбували російські солдати.

Усю зібрану допомогу від культурної спільноти передадуть до волонтерського центру “Шахіна”. Уже в другій половині січня вінницькі волонтери вирушать до звільненого міста. Точної дати поїздки не називають з метою безпеки, адже Балаклія є прифронтовим містом.

Цього разу, в рамках поїздки, крім гуманітарної допомоги, разом із волонтерами також поїдуть вінницькі музиканти, а актори вінницького камерного театру покажуть виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”. Також планують уроки для вивчення української мови та майстер-класи для дітей.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн.

9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

19 грудня, з Вінниці до деокупованої частини Харківщини відправили другий гуманітарний вантаж, який місцеві волонтери формували впродовж останнього місяця.

28 грудня депутати Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук та Олександр Мельник доправили до деокупованого міста-друга Балаклії черговий гуманітарний вантаж та поспілкувалися з представниками місцевої влади про їхні нагальні потреби.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin