Вінниця
29.03.2024
11.06° C
Вгору

У Вінниці створили онлайн-мапу пунктів обігріву

Станом на 28 листопада у Вінниці діє 92 «пункти незламності». Усі вони нанесені на онлайн-мапу (https://u.to/MqF0HA), а інформація щодо їхньої кількості постійно оновлюється. До організації роботи пунктів залучено понад 500 людей.

Порівняно з першим днем, коли місто жило після обстрілу росіянами енергетичної інфраструктури, вінничани дещо рідше звертаються до пунктів обігріву. За попередню добу їхніми послугами скористалось близько 200 людей.

Щодня зусиллями міської влади та працівників муніципальних закладів вдосконалюються існуючі пункти, облаштовуються додаткові місця, де люди можуть погрітися та підзарядити свої гаджети.

Крім цього, в обласному центрі почали встановлювати намети, передані Вінниці німецьким містом Карлсруе. Кожен з таких мобільних пунктів розрахований на 50 відвідувачів. Усього місто отримало 10 таких комплектів.

Ці намети ставлять в різних районах міста. Наприклад, на вихідних такі пункти розгорнули на площі Могилка, біля Будинку Офіцерів та на вулиці Київській (в районі розвороту тролейбусів, біля Водоканалу). В понеділок, 28 листопада, змонтували мобільні пункти в мікрорайоні Тяжилів, біля Мрії та на Київській, 27 біля магазину АТБ.

Такі намети обладнані генераторами, плитами для приготування їжі та ліхтарями. Запасами палива для генераторів забезпечує міська рада.

Також в комплект входять термопоти, UFO-обігрівачі та тепловентилятор, розкладні ліжка, вогнегасник, тощо.

На додачу до муніципальних пунктів обігріву в місті за окремим графіком працюють пункти, розташовані в торгово-розважальних центрах міста, а також в підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків.

Наразі з понад 60 висоток, які мають генератори на випадок надзвичайних ситуацій, пункти обігріву запрацювали в 25 будинках.

“Ці пункти діють як додаткові до тих, які ми облаштовуємо в муніципальних закладах, – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. – Їх облаштовують мешканці тих будинків де є така можливість самі для себе, адже муніципальна мережа не може вмістити 400 тисяч городян. Тому, хотів би ще раз закликати вінничан, поки ще є час, активніше займатися цим питанням, адже ми уже сьогодні бачимо, що відключення електроенергії, на жаль, подекуди стають досить тривалими”.

Нагадаємо, через військову агресію росіі управління містом переведено від стратегічного планування до оперативних дій. Рішення про створення муніципальної мережі пунктів обігріву Вінницька міська рада прийняла в серпні цього року, на засіданні Оперативного штабу з підготовки опалювального сезону під головуванням міського голови Сергія Моргунова. Тоді ж були визначені два напрями роботи: створення таких пунктів на базі муніципальних закладів та в укриттях багатоповерхівок.

Наразі, у Вінниці «пункти незламності» облаштували у школах, бібліотеках, підліткових клубах, великих спортивних школах. Також до процесу долучилися й 6 торговельних центрів. Планується продовжити створення таких пунктів в інших закладах, де це можливо. Про що буде повідомлено вінничан пізніше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin