Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

Сергій Моргунов нагородив представників бізнесу та ОСББ за облаштовані укриття

Вони відремонтували укриття, оснастили їх усіх необхідним, а під час повітряної тривоги не закривають свої двері для сторонніх, а навпаки – відчиняють їх. Сьогодні, 19 жовтня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов нагородив грамотами та грошовими преміями тих представників бізнесу, голів ОСББ та керівників інших закладів, які відповідально ставляться до питання облаштування та функціонування захисних споруд.

«На жаль, ми не завжди бачимо розуміння в цьому питанні. Наприклад, на сьогодні з двох тисяч багатоквартирних будинків, які є у місті, тільки близько 60% віднеслися до цього відповідально, розуміючи, що це в першу чергу безпека людей, які проживають в цих будинках, – зазначає Сергій Моргунов. – Так само і по бізнесу. В нас є випадки, коли ми змушені були направляти відповідні документи до правоохоронних органів, через те, що підприємці не належно утримували ті чи інші об’єкти.»

За словами міського голови, проблема в тому, що балансоутримувачі не завжди готові вкладати кошти в обслуговування укриттів, незважаючи на те, що це питання власної безпеки – на тому чи іншому підприємстві перебувають люди, як і у тому чи іншому житловому будинку. Або ж іноді, коли уже відповідні роботи проведені, не завжди хочуть пускати в укриття людей, які опинились поруч під час тривоги.

 

Разом з тим, за словами міського голови, у нас є і позитивні приклади. Так, на сьогодні на мапу укриттів або місць де можна тимчасово перечекати повітряну тривогу нанесено 1144 об’єкти. Вони перебувають як у комунальній та державній власності, так і у приватній, на балансі суб’єктів господарювання.

 

Одним із прикладів відповідального ставлення бізнесу до безпеки людей є ТОВ «БІЗНЕС ЮА ГРУП». Це підприємство одне із перших облаштувало сховище, створивши комфортні умови для перебування працівників, мешканців сусідніх будинків та просто охочих перечекати повітряну тривогу.

“Хоча укриття поки що розраховане на 100 людей, в нас траплялися випадки, коли кількість людей, які тут перебували, досягала близько 300 людей, – розповідає директор підприємства Анастасія Засаднюк. – Ми не можемо не прийняти людей, не можемо відмовити в наданні укриття.”

Це укриття розташоване в одному з торговельно-розважальних центрів в мікрорайоні Вишенька, має площу 460 квадратних метри. В ньому облаштували місця для сидіння, тут також є кімната матері та дитини, медикаменти, запас питної води та вбиральня.

«Укриття відкрило двері ще в лютому, коли один з наших співвласників зініціював відновлення сховища і приведення його в належний стан в рамках реконструкції торговельного центру. Буквально за декілька тижнів сховище очистили від сміття, побілили стіни та оснастили», – додає Анастасія Засаднюк.
«Це саме приклад відповідальності і згуртованості людей перед зовнішньою небезпекою. І саме завдяки такій позиції ми точно можемо говорити , що місто Вінниця створює належні умови для убезпечення людей у випадку повітряної тривоги, – зазначив Сергій Моргунов, – хочу подякувати усім колективам усіх підприємств, закладів та ОСББ, які ставляться відповідально до питання безпеки людей.»

Довідка. Нагороди та грошові премії, які можуть бути використані для подальшого оснащення сховищ, а також преміювання активних мешканців та працівників, отримали Засаднюк Анастасія Анатоліївна – директор ТОВ «БІЗНЕС ЮА ГРУП», Стаховська Інна Михайлівна – директор комунального підприємства «Агенція муніципальної нерухомості» Вінницької міської ради, Мезенева Оксана Володимирівна – голова правління ОСББ КОЦЮБИНСЬКОГО 37 М. ВІННИЦЯ», Романенко Любов Федорівна – голова правління ОСББ «НЕЧАЯ 77А», Цибрій Ірина Олександрівна – голова правління ОСББ «СМИРНОВА 23», Терліковський Василь Васильович – генеральний директор – голова правління ПАТ «Маяк» та інші.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin