Вінниця
27.04.2024
8.87° C
Вгору

Місцеві депутати допомагають вінничанам облаштовувати укриття

Мешканці багатоповерхівки на проспекті Коцюбинського почали облаштовувати підлогу тротуарною плиткою, білити стіни, стелю, встановлювати дивани, лавки та металеві двері. За фінансової підтримки депутата Вінницької міської ради Петра Бабія планують завершити роботи вже наступного тижня.

 

На початку повномасштабного вторгнення росії до України підвальне приміщення будинку було розбите на кладові приміщення. За словами голови ОСББ Олени Ткачук, люди організувалися, демонтували напівзруйновані комірчини і почали облаштовувати укриття, аби в ньому, під час повітряних тривог, могли знаходитися люди.

Ми звернулися по допомогу до нашого місцевого депутата Петра Валерійовича. Він з розумінням поставився до ситуації і погодився надати матеріальну допомогу. Перед тим, як почати роботи, ми отримали дозвіл від експертної комісії на облаштування у нашому будинку укриття, – розповідає Олена Ткачук.

Мешканці цієї багатоповерхівки взяли участь у проєкті «Укриття для життя» від Фонду “Подільська громада” і виграли 10 тисяч гривень на облаштування приміщення. За фінансової підтримки депутата Вінницької міської ради Петра Бабія вдалося облаштувати підлогу, покласти тротуарну плитку, оплатити роботу працівників.

Навіть під час повітряних тривог вінничани мають відчувати себе в безпеці і перебувати у комфортних умовах. У такий складний час, ми завжди готові підтримати ініціативи мешканців будинків і допомогти в облаштуванні укриттів, – говорить Петро Бабій.

Закінчити облаштування цього укриття планують за тиждень. Залишилося доставити плитку, побілити стіни і розставити меблі. Крім того, у приміщенні планують поставити генератор на випадок відсутності електропостачання. Цим укриттям зможуть користуватися як мешканці будинку, так і вінничани, які під час тривоги будуть знаходитись поруч із багатоповерхівкою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin