Вінниця
07.05.2024
11.88° C
Вгору

Реабілітація онкохворих: Северинівську лікарню відновного лікування приєднують до Подільського регіонального онкоцентру

На черговій 51 сесії обласної Ради депутати погодили реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Северинівська лікарня відновного лікування Вінницької обласної Ради». Її приєднують до комунального некомерційного підприємства «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради».

Об’єднання двох медичних закладів необхідне для подальшої спільної реабілітації пацієнтів з онкологією. Концепція Міністерства охорони здоров’я України, яка передбачає розбудову системи реабілітації на базі спроможної мережі, повністю розв’язує питання доступності реабілітаційної допомоги. Мета реабілітації – відновити здатність онкологічного хворого жити й працювати у звичному середовищі.

– На початку березня разом із директором Подільського регіонального центру онкології Сергієм Перегончуком і головою постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ігорем Грубелясом побували в Северинівській лікарні відновного лікування. Оглянули реабілітаційні відділення, поспілкувалися з директором, працівниками й пацієнтами лікарні. Обговорили плани на майбутнє – об’єднання двох медичних закладів, – зазначив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Питання реорганізації розглянула також профільна комісія. Це рішення – необхідне для підсилення і розширення реабілітаційних можливостей.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Северинівської лікарні відновного лікування директор Подільського регіонального центру онкології Сергій Переногчук наголосив, що після реорганізації весь персонал, який був у Северинівській лікарні, буде повністю збережений. Крім того, у планах – створення паліативного відділення на 20 ліжок. Там пацієнти зможуть отримати симптоматичну допомогу в стаціонарних умовах.
Детальний план розвитку закладу після об’єднання було представлено на постійній комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів.


Джерело: ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА РАДА 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin