Вінниця
26.04.2024
8.1° C
Вгору

У Вінниці вшанують пам’ять загиблих у січні бійців

Завтра, 4 лютого, у вінницькому Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ вшанують загиблих героїв російсько-української війни, які загинули у січні 2021 року.  Як повідомляється на Фейсбук-сторінці події, поминальне богослужіння розпочнеться о 18:00.

Вінницько-Барська Єпархія Православної церкви України зазначає, що такі церемонії вшанування українських героїв, які загинули на російсько-українському фронті в боях за незалежність України, започаткували минулоріч Український інститут національної пам’яті (УІНП) спільно із Православною Церквою України (ПЦУ) та Міністерством у справах ветеранів започаткували вшанування Українських Героїв.

– Ініціатори прагнуть віддати шану Українським Героям, що загинули у боях з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами. А ще згуртувати громадськість довкола пам’яті про загиблих військовослужбовців, вкотре нагадати суспільству правду про російську агресію, долучити до вшанування полеглих Героїв широке коло небайдужих патріотичних мешканців краю, – йдеться у повідомленні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin