Вінниця
04.05.2024
12.32° C
Вгору

Вінниця проводжає у вічність Захисника Рогачова Віктора

У неділю, 21 квітня, Вінниця прощається з Рогачовим Віктором Олеговичем.

Навесні 2023 року чоловік мобілізувався до Збройних Сил України. Служив оператором безпілотних літальних апаратів у складі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Загинув 16 квітня, виконуючи бойове завдання поблизу міста Красногорівка Покровського району Донецької області. Місцем вічного спочинку 32-річного воїна стане Алея Героїв Сабарівського кладовища.

Віктор Рогачов народився у Бахмуті 30 березня 1992 року. Після закінчення місцевої школи здобув професійну освіту у Бахмутському залізничному технікумі та вищу – у Харківській академії залізничного транспорту, де опановував комп’ютерні технології. А наступною сходинкою стала магістратура Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту Української інженерно-педагогічної академії (м. Бахмут). Деякий час працював у рідному місті на магістральних електромережах, а згодом влаштувався на роботу за кордоном.

Як розповіла мати загиблого Героя Ірина, звістка про повномасштабне російське вторгнення заскочила Віктора, коли він перебував в Україні у відпустці. З Бахмуту родина була змушена евакуюватися. З вересня 2022 року її новою домівкою стала Вінниця. Звідси чоловіка і призвали до війська.

«На передовій Віктор застосовував свої знання та вміння. Добре знався на комп’ютерній техніці, тож став оператором БпЛА. За 7-м місяців виконав чимало бойових завдань. Та навіть, перебуваючи у гарячих точках залишався добрим сином, який турбувався про батьків та кожний свій ранок розпочинав із короткого дзвінка до нас, щоб привітати та побажати гарного дня…»

Церемонія прощання із Віктором Рогачовим розпочнеться о 13:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin