Вінниця
04.05.2024
11.41° C
Вгору

У Києві відправили повістку померлому журналісту

У ТЦК визнали, що подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані, пише ТСН.

У Київському міському ТЦК відреагували на скандал із врученням повістки вже померлому спортивному журналістові Артему Франкову.

У ТЦК пояснили, що не володіють достовірною інформацією про осіб, які можуть бути призвані на військову службу. Тому закликають військовозобов’язаних “своєчасно та обов’язково” оновлювати облікові дані.

“Подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу”, – йдеться в повідомленні.

Тому у ТЦК закликають військовозобов’язаних “своєчасно та обов’язково” оновлювати облікові дані.

Також там нагадали “про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin