Вінниця
04.05.2024
12.32° C
Вгору

Більшість молоді не готова відкладати життя на потім

Більшість молоді не готова відкладати життя на потім, а хоче жити тут і зараз, ідеться у дослідженні Gradus Research.

Про це зазначили 73% представників покоління Z.

Водночас переважна більшість покоління X (45+ років) та міленіалів (25-44 роки) переконані, що зараз не час для нераціональних покупок і краще зосередитися на збереженні коштів –  про це зазначили 77% та 72% респондентів відповідно.

Загалом у дослідженні аналізували, як змінилися споживчі й культурні тренди українців під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Дослідження провели методом самозаповнення анкети у мобільному застосунку в березні 2024 року. Усього – 1045 респондентів. 

КАТЕГОРІЇ ТОВАРІВ Й ПОСЛУГ, НА ЯКІ НАЙБІЛЬШЕ СКОРОТИЛИ ВИТРАТИ ПРОТЯГОМ ОСТАННІХ ПІВ РОКУ

Найбільше представники усіх трьох поколінь економлять на розвагах та відпочинку, відвідуванні закладів харчування та купівлі побутової техніки й електроніки. Водночас молодь економить дещо менше як порівняти з відповідями інших поколінь українців.

РІВЕНЬ СТРЕСУ

Найбільше стресують преставники покоління Z – про високий рівень стресу зазначили 92% молоді. Трохи нижчий, утім усе одно високий рівень стресу, також мають міленіали – 89%.

СПОЖИВАННЯ КОНТЕНТУ

Більшу частину вільного часу «зети» і міленіали обирають слухати музику та переглядати фільми чи серіали онлайн. Представники покоління X надають перевагу фільмам і серіалам, а також читанню новин.

Близько третини міленіалів та «зетів» слухають українську музику. Ще половина представників обох поколінь слухає і українських, і зарубіжних виконавців. Популярним жанром також є стендап. Серед улюблених коміків й комікес респонденти переважно називають українських артистів.

Повні результати дослідження доступні за посиланням.

   

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin