Вінниця
06.05.2024
21.15° C
Вгору

Коли в Україні посилять контроль за соцмережами: відповідь експертів

Керівник ЦПД Андрій Коваленко наголосив, що законопроєкт не передбачатиме заборону роботи Telegram, YouTube і TikTok.

Рада національної безпеки та оборони та Служба безпеки України готують новий законопроєкт, який передбачатиме правила роботи соцмереж та посилення їх відповідальності за поширення російської пропаганди. У проєкті закону, зокрема, йтиметься про Telegram, YouTube і TikTok. 

Про це пише УНІАН.

“Процес підготовки та написання законопроєкту займає багато часу. Ми працюємо разом з СБУ. Зараз напрацьовується певна нормативна база, після чого ми будемо збирати робочу групу з медіа, де їм також будемо пропонувати вносити свої пропозиції, як вони це бачать, оскільки без медіа немає сенсу робити якісь речі щодо медіа”, – розповів керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрій Коваленко.

Він наголосив, що участь у процесі підготовки законопроєкту гравців медіаринку є необхідною.

За словами керівника ЦПД, проєкт зараз перебуває на етапі “звіряння годинників”. “Тобто, якісь напрацювання є в нас, якісь в СБУ. Відповідно, далі говоримо з медіа, далі говоримо з Viber, Meta, з адміністрацією TikTok, тому що він стосуватиметься безпосередньо всіх учасників ринку”, – пояснив Коваленко.

Він додав, що соцмережі повинні нести відповідальність за контент, який публікується на їх платформах.

“Ми не плануємо вписувати в цей законопроєкт якусь заборону. Це історія не про заборону. Це історія про правила, про їх дотримання. І певна відповідальність, наприклад буде вписана за розповсюдження дезінформації”, – уточнив керівник ЦПД.

Андрій Коваленко зауважив, що проєкт закону про роботу соцмереж навряд чи буде подано на розгляд Верховної Ради цього року, адже попереду ще багато підготовчої роботи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin