Вінниця
03.05.2024
19.26° C
Вгору

Вінницька лікарня за день виконала три трансплантації нирок

Три трансплантації нирок протягом декількох годин днями успішно виконала команда трансплантологів обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова. Всі три оперативні втручання здійснені на найвищому фаховому рівні. Шанс на повноцінне життя отримали пацієнти, які перебували в листі очікування медичного закладу. Родичі двох померлих пацієнтів надали згоду на посмертне донорство, тим самим врятували життя важкохворим. Про це написав очільник Вінницької ОВА.

У співпраці з фахівцям НІССХ ім. М.М. Амосова та  академіком НАМН України Василем Лазоришинцем у цей же день було блискуче виконано протезування висхідного відділу аорти пацієнту, який був у критичному стані з розривом аневризми аорти.

При цьому надскладному оперативному втручанні майже на 30 хвилин серце та апарат штучного кровообігу були зупинені, при охолодженні тіла пацієнта до 18 С. Усі ці і виклики з успіхом подолали вінницькі лікарі – трансплантологи, хірурги, анестезіологи.

Нагадаємо, що на базі ВОКЛ ім. М.І. Пирогова цьогоріч уже виконали 6 трансплантацій. За підсумками роботи лікарня посіла 6-те місце серед вітчизняних центрів трансплантології, де виконують операції з пересадки нирок, печінки і серця.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin